Ders Kayıtları Öncesi Önemli Hususlar

MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Üniversitemiz pandemi şartlarında 2021-2022 Güz döneminde derslerin (Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1-2, Türk Dili dersleri hariç) canlı yapılacağı yönünde karar almış ve bu konudaki genel duyuruları yapmıştır.

Derslerin canlı olarak seyreltilmiş sınıflarda gerçekleştirilmesi için gerekli planlamanın yapılması yönünde üniversitemizin yaptığı öneriler doğrultusunda sınıf sayıları ve maksimum öğrenci kapasiteleri dikkate alınarak haftalık ders planlaması bölümümüzce hazırlanmıştır.

Bu planlamada aşağıdaki kurallar dikkate alınmıştır.

  1. Sınıf kontenjanları sabitlenmiştir,

  2. Bölüm temel dersleri iki şube olarak,

  3. Teknik seçimlik dersler bir şube olarak,

 planlanmıştır.

Notlar:

  1. Öğrencilerimiz mezuniyet durumlarını dikkate alarak kayıt olacağı dersler ve şubelerini önceden ilan edilen ders programına bakarak planlamaları gerekmektedir.

  2. 2021-2022 Güz döneminde açılan 4XX KODLU Teknik Seçimlik Derslerine sadece mevcut yarıyılı 7 ve üzerinde olan öğrencilerin kayıt olmasına müsaade edilecektir.

  3. Öğrencilerimiz öncelikle alt yarıyıllarda başarısız oldukları veya hiç almadıkları derslere kayıt olacaklardır.

  4. Yukardaki maddelerde belirtilen şartları sağlamamalarına rağmen öğrencilerce yapılan ders kayıtları danışmanlarınca onaylanmayacak ve ilgili dersler öğrenciler üzerinden sildirilecektir.

  5. Pandemi şartlarında, sağlık endişesi nedeni ile, hiçbir gerekçe ile ders şubelerinin kontenjanı arttırılmayacaktır.

  6. Teknik seçimlik dersler öğrenci sayıları sınıf kapasiteleri dikkate alınarak 30 olarak sabitlenmiştir.

  7. Teknik ders seçme hakkına sahip öğrencilerimiz ders seçimini, sınıfın kontenjanı uygunsa,erken davranarak yapabileceklerdir.

  8. Kontenjanı dolmuş herhangi bir teknik seçimlik dersin kontenjanını arttırmak için bir talepte(sağlık endişesi nedeni ile-gerekçe ne olursa olsun) bulunulmayacaktır.

Pandemi şartlarında öğrencilerimizin ve ders sorumlularımızın sağlıklarını riske atmamak için yukarıdaki kurallara uyma konusunda bölüm öğrencilerimizin ve ders sorumlularımızın azami hassasiyet göstermelerini önemle rica eder, başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçirmemizi dilerim.  08.09.2021

Prof. Dr. Tahir YAVUZ

Makine Mühendisliği Bölümü

Bölüm Başkanı