Öğrencilerimizin Başarısı

Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerinin Başarısı

Fakültemiz Makine Mühendisliği son sınıf öğrencileri Rasim Giray Ulusoy, Yakup Çelik ve  Mustafa Özbudak “İnsansız Uzaktan Kumandalı Su Altı Aracı” başlıklı projeleriyle katıldıkları “Uluslararası MATE ROV TURKEY, 2016” yarışmasından  Ankara birincisi, Türkiye üçüncülüğü ödülüyle döndüler.

Uluslararası MATE-ROV yarışması, 2002 yılından bu yana MATE (Marine Advanced Technology Education Center) tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde organize edilmektedir.  NASA ve MATE’nin ortaklaşa düzenlemiş olduğu MATE-ROV ( Remotely Operated Underwater Vehicle)  yarışması Türkiye’de ilk defa bu yıl düzenlenmiştir. Yarışma 16-17 Nisan 2016 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilmiştir.

Başkent Üniversitesini temsilen yürütücülüğünü Prof. Dr. Tahir Yavuz, danışmanlıklarını Yrd. Doç.Dr. Andaç T. Şamiloğlu ve Yrd. Doç.Dr. Ebru S. Güler’in yaptığı  proje “LORD OF THE BLUE” takımı ismiyle Ankara Bölgesel  1. liği ve Türkiye 3. lüğü ödüllerini alarak üstün başarı ile dönmüş ve üniversitemiz ve fakültemizi bu yarışmada en üst düzeyde temsil etmişlerdir.