Dekanımızın Mesajı

Sevgili öğrenciler,

Sizlere ara sınav, final, uzaktan eğitimle yapılamayan laboratuvar dersleri, uygulamalı dersler ve stajlar konusunda bilgi vermek istiyorum. Böylece iyimser bir senaryoya dayalı olarak tahmini bir akademik plan da ortaya çıkmış olacak.  

Şu an kesinleşen sadece ara sınav değerlendirmelerinin 27 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacağıdır. Bu sınavların (değerlendirmelerin) yapılış şekli ile ilgili birçoğunuz kaygılarını dile getiren e postalar gönderdi. Onları tek tek cevapladım. Kaygılanmayın lütfen. Her dersin özelliği dikkate alınarak, en uygun olan sınav şekli, hatta buna değerlendirme şekli diyelim,  belirlenip, Bölüm başkanlıkları ve Dekanlık bilgisi dahilinde sizlere 13 Nisan itibariyle duyurulacaktır.

İyimser senaryoya göre, diğer merak ettiğiniz konularla ilgili yaptığım tahmini bir planın sizlere ışık tutacağını düşünüyorum. Sizler de planlarınızı bu doğrultuda yapabilir, senaryonun değişmesi durumunda güncelleyebilirsiniz.

1. İçinde bulunduğumuz durumda uygulamakta olduğumuz  uzaktan eğitim, bu sürecin  11. Haftası  sonunda, 12 Haziran’da bitiyor.

2. Ara sınavlar (başarı değerlendirmeleri)  27 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Final sınavları ise  tahminimize göre 15-28 Haziran  içinde  olabilir. İyimser senaryo gerçekleşmez ise  Rektörlük ve YÖK kararları  doğrultusunda  farklı uygulamalar olabilir.

3. Uzaktan eğitimle yapılamayan laboratuvar dersleri ve teorik+uygulamalı derslerin uygulama kısımları  1-18 Temmuz arasında, her gün ders  yapılarak  2 haftada tamamlanabilir.

4. Yaz okulu konusunda herhangi bir alınmış karar yoktur. Ancak öğrencilerimizin geçmiş yıllardan bıraktıkları ve almayı planladıkları dersler için 27 Temmuz -11 Eylül arasında 7 hafta  Yaz okulu açılabilir (duruma göre Rektörlüğün alacağı kararla belirlenecektir). 

5. Laboratuvar, uygulamalı dersleri ve Yaz okulundan ders alacak öğrenciler, stajlarını 12 Eylül-8 Ekim arasında yapabilirler.  

6. Laboratuvar ve uygulamalı dersi olmayanlar ve yaz okulundan ders almayacak olanlar stajlarını  1- 26 Temmuz arasında, laboratuvar ve uygulamalı ders alacaklar ise;  a) Yaz okulundan ders almayacaklar ise  stajlarını 22 Temmuz- 21 Ağustos,              b) Yaz okulundan ders alacaklar ise 12 Eylül-  9 Ekim arasında yapabilirler.

7. 12 Ekim 2020-2021 tarihinde Güz dönemi başlayabilir. 

Bu tahmini plan, yazının başında da belirttiğim gibi belirsizlik altında iyimser bir senaryoya göre yapılmış bir tahmin olup kendinizi planlayabilmenize yardımcı olmak amacıyla hazırlanmıştır.  

Sevgili gençler, elinde olmayan herhangi bir problemin sizi mağdur etmesine izin vermeyiz, yeni çözümler üretiriz, bundan emin olun. Derslerinize odaklanmaya çalışın. Hatta bu ortamı bir fırsata çevirerek daha çok öğrenmeye çabalayın. Hayatta yaşamak zorunda kaldığımız  zor dönemlerin büyük kazanımlar da sağlayacağını düşünün. Büyük bilim insanları, yazarlar, müzisyenler, devlet adamları zorluklarla mücadele ederek başarıya ulaşmıştır biliyorsunuz.  

 

En kısa zamanda dünyayı sarsan Corona (Covid 19) virüs salgınının durması ve sağlıklı bir şekilde, bu durumdan ders çıkararak, normal yaşamınıza, Üniversitenize ve özlediğimiz dersliklerinize dönmeniz dileğiyle.  

Prof.Dr. Berna DENGİZ